ADHD Utredning Mora

Vi erbjuder professionell adhd utredning för dig i Mora via digitalt möte.

ADHD och ADD utredning för vuxna

 • Första bedömning – 990 kr
  En psykolog kan hjälpa dig bedöma om du skulle behöva en utredning. Det finns inga krav på att boka en utredning efteråt.

 • Pris för hela utredningen – 29 000 kr
  Genomförs helt online, tar 2-4 veckor, inga väntetider, finns även kväll- och helgtider

 • Känner du igen dig?
  Vanliga svårigheter inkluderar rastlöshet, impulskontroll, koncentration och minne, påbörja och slutföra uppgifter, reglera sin motivation och styra känslomässiga reaktioner.

 • Har du känt dig annorlunda hela livet?
  Symtomen döljs ofta bakom andra tillstånd som stress och utmattning, depression, ångest, smärtsyndrom, relationsproblem och missbruk.

 • Efter utredningen?
  Vi erbjuder både medicinsk och psykologisk behandling. Med vårt utlåtande kan du även söka hjälp via offentlig vård.

Boka digitalt möte för ADHD utredning Mora

Har du långvariga svårigheter med rastlöshet, att reglera din aktivitetsnivå och impulskontroll, nedsatt koncentrationsförmåga och minne, svårt att reglera din motivation och känslomässiga reaktioner kan det bero på ADD/ADHD.

Att leva med en odiagnostiserad ADD/ADHD leder ofta till frustration, relationsproblem, stress och psykiska följdproblem.

Hos oss får du möjlighet att göra en snabb och professionell utredning utifrån evidensbaserad utredningsmetodik.

Utredningen baseras på frågeformulär, intervjuer av dig och anhöriga samt psykologisk testning. Utredningen utförs av specialistpsykolog i klinisk psykologi med flerårig erfarenhet av ADD/ADHD utredningar. Efter utredningen får du både en muntlig och skriftlig sammanställning av utredningsresultaten. 

Efter utredningen erbjuder vi modern medicinsk behandling som såväl kliniskt som i studier visat goda resultat. Du väljer självklart själv om du vill ha din behandling via oss eller någon annan vårdgivare.

Målgruppen är vuxna.

Vi utför adhd utredningar för dig i Mora och hela Sverige via våra digitala möten.

Hur går en ADHD utredning för vuxna till?

Hos oss på ADHDhälsan får du möjlighet att göra en snabb och professionell ADHD utredning i [ORT] för vuxna utifrån en evidensbaserad utredningsmetodik. Detta innebär att allt vi gör i den privata ADHD utredningen bygger på metoder som i forskning visat sig hålla bästa möjliga vetenskapliga kvalitet. Du kan räkna med att ADHD utredningen tar ungefär 4-6 tillfällen att genomföra (2-4 veckor) och den påbörjas oftast inom 2 veckor ifrån första kontakten. Innan vi påbörjar en ADHD utredning görs en bedömning av dina symtom för att säkerställa att en ADHD utredning är en lämplig insats. Om så inte är fallet får du rekommendationer om andra, mer lämpliga insatser hos en annan vårdgivare. Hos oss är en ADHD-utredning samma sak som en neuropsykiatrisk utredning, där man också utreder om man fyller kriterierna för andra neuropsykiatriska diagnoser.

Det är inte säkert att en utredning kan fastställa en diagnos men vi strävar alltid efter att du ska få värdefulla insikter om dig själv och ditt sätt att fungera oavsett diagnos eller ej.

ADHD utredningen baseras på specifika ADHD frågeformulär, kliniska intervjuer av dig och dina anhöriga och samt på psykologiska tester. Du kan känna dig trygg i att ADHD utredningen utförs av psykolog som har flerårig erfarenhet av ADHD utredningar av vuxna. När ADHD utredningen är klar får du både en muntlig och skriftlig sammanställning av utredningsresultaten. Hela utredningen sker digitalt, vilket minimerar er logistik och kostnader.

FAQ

Vanliga frågor om ADHD Utredning

Du anmäler dig som intresserad av att gå en utredning genom att skicka in en egenremiss. En utredning börjar alltid med en bedömning som kostar 990 kr. Du förbinder dig inte att gå vidare med en utredning efter bedömningen.

För att du inte ska behöva genomgå en onödig utredning och för att vi bara vill utreda personer som verkligen har behov av en utredning.

Förutsatt att inga förseningar tillkommer kan utredningen påbörjas inom två veckor efter bedömningssamtalet.
Detta beror på vad vi kommer överens om, men i normalfallet kan man räkna med 2-4 veckor.
Du och dina anhöriga kommer att få fylla i olika webbaserade frågeformulär som ställer frågor om olika psykiatriska symtom. I normalfallet innebär anhöriga, föräldrar och respektive eller nära vänner. Ni kommer också att bli intervjuade utifrån en diagnostisk manual för ADHD/ADD samt autism. Du kommer även att få göra webbaserade psykologiskt tester. Om du saknar anhöriga är det bra om du kan involvera någon annan som känner dig väl. Därefter sammanställs all information och ställningstagande till diagnos görs. Efter utredningen informeras du såväl muntligt som skriftligt. Utredningen görs av specialistpsykolog i klinisk vuxenpsykologi eller neuropsykologi eller av leg psykolog med lång erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar och specialistpsykiatri.

Om du har behandlingskrävande ADD/ADHD symtom erbjuds du medicinsk behandling. Om du inte har ADD/ADHD eller om vi inte kan fastställa diagnos, kan vi remittera dig vidare till en annan vårdgivare. 

Betalning

Vi är helt privat finansierade och därför gäller inte regional sjuktaxa hos oss. 
Nej, i nuläget är det inte möjligt.
En utredning börjar med ett bedömningssamtal. Det kostar 990 kr. Om du sedan genomgår en fullständig utredning kostar den 29 000 kr. Totalt kostar det alltså 29 990 kr. Vi är helt privat finansierade. Det är tyvärr inte möjligt att bli patient hos oss via vårdgarantin.

Om du redan skickat in en egenremiss till oss och undrar hur du ska betala så följ er du länkarna nedan för att komma till betalningssidan för respektive tjänst:

Du kan välja olika betalningsalternativ som kortbetalning eller räntefri delbetalning. Vår finansiella samarbetspartner heter Payson.

Allmänna frågor

Genom att fylla i egenremissen som finns här på hemsidan. Därefter får du ett e-mail från oss där du kan gå vidare och boka en tid. Om du inte bokat en tid tar vi kontakt med dig för att se om vi kan boka en tid via telefonen. Är du osäker på hur du ska gå tillväga, är du alltid välkommen att kontakta oss per telefon eller epost.

Vanligtvis vänder vi oss till barn, ungdomar och vuxna från 12 års ålder. Men just nu kan vi bara ta emot vuxna över 18 år för bedömning, utredning och medicinsk behandling. Om du är över 18 år och upplever symtom i linje med ADHD och autism så kan du boka in dig för ett bedömnings-besök hos oss. Detta gör du genom att fylla i dina uppgifter här.

För att använda våra tjänster behöver du en välfungerande internetuppkoppling och tillgång till en mobil eller dator med kamerafunktion. För vissa tester behöver du använda dator. Vi följer GDPR och patientdatalagen.

Eftersom vi främst utgår ifrån onlinebaserade tjänster finns det inte några geografiska begränsningar. I de fall patienten önskar fysiska möten är man välkommen till vårt huvudkontor och våra fina lokaler i centrala Halmstad.