Att ta del av en manual när man har ADHD

Att ta del av en manual när man har ADHD

Här skriver en av våra patienter om hur det varit för henne att ha ADHD och ta del av en manual. Patienten har godkänt att vi publicerar texten. Bilden föreställer inte patienten.

Använde superlim för att få upp gardinerna

Det mesta i min lägenhet är halvdant, möblerna är inte ihopsatta korrekt och är rangliga, använde superlim för att få upp gardinerna i taket eftersom att beskrivningen om hur jag borrar upp skenan kändes för krånglig. Är det uppenbart att det behövs specifika verktyg och plugg till att sätta upp tavlor på en betongvägg, krigar jag ändå med spik och hammare för att få in dem i väggen trots att det förstörs och är en sekund från att ramla ner. Det sitter ändå uppe, tänker jag. Hur väggen ser ut bakom tavlan är det ingen som ser och det är ett problem lång tid senare. Kortfattad information, gärna i punktform, vad jag ska göra eller sakers betydelse funkar bäst för mig. Processen i saker ska vara så korta som möjligt. En stor skillnad för bara några år sedan och idag är att jag säger till från början när jag vill ha en förklaring från någon på något är att det ska vara förklarat så enkelt och kortfattat som möjligt utan att komplicera det, om jag ska lära mig något nytt måste jag få göra det själv istället för att bara lyssna på informationen annars förstår jag sällan innebörden. Tidigare har jag sagt att jag förstår fast jag inte gör det, kommit hem från en ny arbetsplats eller möte i total panik efter all information kring uppgifter eller förväntan och känslan av att jag aldrig kommer klara av det utan att säga till för att inte uppfattas som korkad eller sämre än någon annan eftersom att alla andra kan ju det här.

 

Känner du igen dig i problematiken? Du är välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill boka ett första steg i en utredning av ADHD hos oss.

 

Få hjälp av en psykolog specialiserad på ADHD

Vill du boka en tid för utredning online?

Här kan du fylla i en egenremiss, så tar vi kontakt med dig för att boka ett inledande bedömningssamtal online. Priset för bedömningssamtalet är 990 kr. Om det efter samtalet finns underlag att fortsätta med en utredning bokas ytterligare tider.  

Kontakt

Telefon: 070-845 11 70
E-post: info@adhdhalsan.se

Kontaktformulär

Här kan du kontakta oss om du har frågor: